donderdag 12 februari 2009

Vrijstellingen schenkingsrecht 2009

Ieder jaar worden de bedragen die men vrij van schenkingsrecht kan schenken aangepast. Voor 2009 gelden de volgende bedragen:
Ouders kunnen kinderen jaarlijks een bedrag schenken van € 4.556,00 per kind. Indien een kind ouder is dan 18 jaar doch jonger dan 35 jaar, kan deze vrijstelling eenmalig verhoogd worden naar € 22.760,--. Gemelde bedragen zijn voetvrijstellingen. Dit betekent dat de vrijstelling niet vervalt indien er meer verkregen wordt dan het vrijgestelde bedrag.
Naast de vrijstelde bedragen voor schenkingen tussen ouders en kinderen is er ook een algemene vrijstelling (denk aan schenkingen aan de kleinkinderen). Dit bedrag bedraagt € 2.734 per jaar. Dit is een drempelvrijstelling. Indien er meer verkregen wordt, vervalt de vrijstelling. Let op: indien er door een en dezelfde persoon aan echtgenoten wordt geschonken, geldt er slechts voor een van hen een vrijstelling.

woensdag 11 februari 2009

Nieuwe Succesiewet

Naar verwachting zal er op 1 januari 2010 een nieuwe successiewet worden ingevoerd. Notaris Horst zal binnenkort een blog beginnen over de gevolgen van deze nieuwe wet.

Nike Hilversum City Run

De Nike Hilversum City Run is het grootste, meest veelzijdige, jaarlijkse hardloopevenement van 't Gooi en voert de deelnemers ondermeer door het centrum van Hilversum. Ook dit jaar zal er weer een team Horst Viveen & van de Graaff notarissen vertegenwoordigen.